Kindermiddag 14 april Kelten en Romeinen in het Land van Peel en Maas

zondag 08 april 2018 10:57

In het kader van het 50-jarig bestaan organiseert De Heldense Bossen in samenwerking met WAU! animatie en Streekmuseum het Land van Peel en Maas een speciale kinderactiviteit rond het thema ‘Romeinen en Kelten’.

We stappen terug in de tijd van de Kelten en de Romeinen, circa 300 voor christus tot ca. 500 na christus. Tijdens deze kindermiddag laten we de kinderen kennismaken op een ludieke en speelse manier met de strijd die twee personen in de vorm Kelt Bryan, een dappere lokale held en de Romein Hilarius, de rijke en goedlachse levensgenieter uit Rome, leveren in het Rijk van Peel en Maas.

We laten middels spel- en theatervorm de macht van de Romeinse heersers zien en de keuze waarvoor Kelt Bryan en zijn lotgenoten stonden. Maakt Bryan de keuze om in gevecht te gaan en zich te verzetten met de kans vermoord te worden. Of maakt hij de keuze om vriendschap te sluiten met de Romeinen of slaan ze op de vlucht en nemen ze de boot naar Engeland.

Je bent van harte welkom kennis te maken met deze helden van weleer en voorop te gaan in de strijd van weleer. Word jij ook een echte Romein of toch liever een vriendelijke Kelt uit Peel en Maas?

Doe dan mee met deze speciale activiteit en strijd mee met deze helden in het Rijk van Peel en Maas. De activiteit start om 13.00 uur vanaf de receptie van de camping.
Ook kun je rechtstreeks naar het museum komen om 13.30 uur. Aanmelden is niet nodig en deelname is gratis.

Uiteraard zijn de papa’s en mama’s ook van harte welkom!