Lezing over de Kesselse moord op Kapitein Frederik Jenny in 1848

Kesselse moord in 1848

Op maandag 30 oktober om 19.30 uur geeft bestuurslid Geert Segers de lezing ‘De Kesselse moord op Kapitein Frederik Jenny in 1848’. De lezing duurt tot circa 21.30 uur, met halverwege een korte pauze. Inloop is vanaf 19.00 uur. Van tevoren reserveren is niet nodig. Entree is gratis. Wel is het mogelijk een vrije donatie te doen. Versnaperingen zijn voor eigen rekening.

Segers wil in deze lezing vooral laten zien hoe onderzoek, getriggerd door de melding van een incident in het midden van de 19e eeuw, tot een spannende (familie-)geschiedenis leidt. Het verhaal draait om de moord op een gepensioneerde Nederlandse kapitein in 1848 in Kessel. Segers wijdt niet enkel uit over deze moord maar behandelt ook de politieke context waarin alles zich afspeelt.

Midden 19e eeuw is een politiek bewogen periode in ons land en met name in onze provincie. Zo herziet Thorbecke de Nederlandse grondwet en scheidt Limburg zich (als onderdeel van België) af van de rest van Nederland. Politieke opwinding alom! Tevens komen in de lezing een paar spannende familiegebeurtenissen aan de orde.

Deze geschiedkundige casus laat goed zien dat historisch onderzoek kan leiden tot een interessant, gelaagd verhaal met vele leuke en verrassende plotwendingen. Graag zien we u op maandag 30 oktober!