Pasen in het museum

Zoek alle verstopte paaseieren!

In samenwerking met de Bibliotheek Maas en Peel organiseren we op woensdagmiddag 3 april een speciale activiteit in het kader van Pasen. Kinderen gaan eerst met een voorlezer op ontdekkingsreis aan de hand van een leuk en spannend Paasverhaal. Vervolgens gaan de kinderen in het museum op zoek naar verstopte paaseieren om een raadsel op te lossen. De gratis activiteit vindt plaats om 15.00 uur. Locatie is Museum Peel en Maas in Helden. Van te voren opgeven is niet nodig.

Wegens groot succes herhaald! Speciaal in het kader van Pasen slaan de bibliotheek en het museum de handen in elkaar om de jongste kinderen ook dit jaar een leuke middag te bezorgen. Kinderen van alle leeftijden zijn welkom, maar de activiteit is waarschijnlijk het leukst voor jongere kinderen. Een leuk en spannend paasverhaal brengt de kinderen helemaal in de sfeer van Pasen. Vervolgens gaan ze alle verstopte paaseieren zoeken!

Je moet goed speuren om alle eieren te vinden! In het museum ligt in iedere ruimte minimaal één ei verstopt. Ze hebben allemaal een letter en vormen samen de oplossing van een raadseltje. Wanneer je een ei vindt, schrijf je de letter op. Als jullie ze allemaal gevonden hebben, lossen we met z’n allen het raadsel op. O, en je krijgt ook nog een leuke, kleine paastraktatie! Van tevoren opgeven is niet nodig. Graag tot woensdag!