Beleef de blaasbalg met kleuters!

Voel de wind waaien!

Op woensdagmiddag 14 februari organiseren we een speciale activiteit in het kader van de carnavalsvakantie. Kleuters kunnen met hun ouders/begeleiders gratis deelnemen aan twee creatieve workshops onder begeleiding van een vrijwilliger over de werking van wind. Ook mogen ze de grote blaasbalg zelf bedienen! Schrijf je snel in, want vol=vol. De activiteit is gratis voor kleuters. De workshop vindt plaats om 13.00 en om 15.00 uur. Maximaal tien kinderen per tijdslot. Locatie is Museum Peel en Maas in Helden. Om je op te geven stuur een mail naar info@museumpeelenmaas.nl.

Hoe kan je wind maken, of een storm? Jullie gaan onderzoeken hoe materialen bewegen op lucht. Welk materiaal is buigzaam of juist stug? We beginnen hierbij heel simpel met stokjes en verschillende soorten (afval)materiaal. Als je dit op een stokje plakt en je houdt hem voor de blaasbalg. Wat gebeurt er dan? En als je hem in stukjes knipt, wat gebeurt er dan? Maakt het een speciaal geluid? Wappert het mee? Gaat het opeens draaien? De les wordt een zintuiglijke ontdekkingsreis rondom de materialiteit van wind en verschillende soorten materialen. Ouders zijn van harte welkom om met hun kinderen mee op onderzoek te gaan!