Kinderen

Genoeg te zien en te doen!

In ons museum is genoeg te zien en te doen voor de jeugd! Volg onze interactieve kinderroute door het museum. Onze mascotte zie je op meer dan twintig plaatsen in het museum terug. Op al deze plekken kun je ‘iets doen’. Voel hoe zwaar een 20ste eeuwse luchtboor is, schrijf als een monnik met een veer, voel welke producten de boer zoal verbouwde, probeer de beugelsport uit en nog veel meer! Je mag bijna overal aankomen. Hieronder lees je wat er zoal nog meer te doen is voor kinderen.

Volg onze speurtocht!

Voor de jeugd is er een speurtocht. Kinderen van 6 tot en met 12 jaar zoeken op speelse wijze naar de antwoorden op twaalf vragen. Je leert op deze manier het museum, de collectie en het belang en de waarde van geschiedenis en erfgoed beter kennen. Wanneer de speurtochtkaart na het rondje museum weer wordt ingeleverd bij de entree, volgt als beloning een kleine attentie!

IMG_7355 kopiëren
DSC_6357 2022 7 nov Foto's voor het Museum_LR

Kom decoderen!

Via onze speciale WOII decodeermuur kun je gaan decoderen. Wanneer je de code hebt gekraakt, kun je het slot van de WOII kist bij de balie openen. Wie weet zit er een leuk presentje in de kist verstopt… Kun jij de code kraken?!Via onze speciale WOII decodeermuur kun je gaan decoderen. Wanneer je de code hebt gekraakt, kun je het slot van de WOII kist bij de balie openen. Wie weet zit er een leuk presentje in de kist verstopt… Kun jij de code kraken?!

Voel de kracht van een aardbeving!

Voor veel kinderen is onze aardbevingssimulator een spannend hoogtepunt. Ervaar hoe het is wanneer een aardbeving jouw huis aandoet. Je wordt flink door elkaar geschud! Als je durft…

IMG_6396_LR
Knutselen

Vier je kinderfeestje bij ons!

Kom met je vrienden! Wil jij met je vriendjes en vriendinnetjes een superleuk historisch feestje vieren? Dat kan bij Museum Peel en Maas. Zo kun je een leuke interactieve rondleiding volgen waarbij je een heleboel mag doen en aanraken in het museum, gevolgd door een creatieve workshop, waarbij je bijvoorbeeld je eigen wapenschild maakt! Mail naar info@museumpeelenmaas.nl voor de mogelijkheden.

"Dit museum is niet normaal leuk!"

Toon (9 jaar)