Scholen & Educatie

Interactief en leerzaam

Bij Museum Peel en Maas leer je op een interactieve manier meer over de (lokale) geschiedenis! Bezoek het museum met je hele klas voor een leuk en avontuurlijk schoolreisje. Onze educatieve programma's duren anderhalf uur. Zelf op onderzoek gaan en op een actieve manier meer te weten komen over onze geschiedenis, staan hierbij centraal. Onze programma's doen een beroep op het onderzoekend, creërend en reflecterend vermogen van de leerlingen. Onze vrijwillige museumdocenten bieden daarbij ondersteuning, maar we vinden het vooral belangrijk dat kinderen zelf aan de slag gaan.

346497265_1123521999039016_1969405624414711787_n
Bouwens1

We zijn samen met LokaalC en Cultuurpad druk bezig om onze educatieve programma's opnieuw vorm te geven. Dit heeft al geleid tot de bezoekles: Beleef de Middeleeuwen in Peel en Maas! Dit interactieve, educatieve programma is gericht op groepen 5-6 van het basisonderwijs. Onze programma's zijn terug te vinden op de website van Reizen in de Tijd. Hier kan de les ook geboekt worden! We werken momenteel aan verdere uitbreiding van ons educatieve aanbod.

Omdat we de hele geschiedenis van Peel en Maas aan bod laten komen, stellen we eveneens op vraag van de school een educatief programma op maat samen. Dat kan gaan over de prehistorie, Romeinen, Tweede Wereldoorlog en leven en werken twintigste eeuw. We denken graag met jullie mee! Stuur dan een mailtje naar info@museumpeelenmaas.nl.