Proef de sfeer van de vorige eeuw

Heel veel te zien en te doen

Op onze zolder zijn maar liefst vijf nieuwe, kleine tentoonstellingen te bezoeken!
Middels historische foto's, sfeerbeelden, korte teksten en activiteiten voor de jeugd kom je meer te weten over de twee trams die in de eerste helft van de vorige eeuw door Peel en Maas hebben gereden; over de mannen uit Peel en Maas die na de oorlog in de Zuid-Limburgse mijnen hebben gewerkt; over de Limburgse beugelsport die in de gemeente Peel en Maas breed vertegenwoordigd is, maar nog niet overal even veel bekendheid geniet; het naoorlogse boerenleven en de (geschiedenis van) alle kerken uit Peel en Maas. Allemaal gericht op interactie, mooie visuele prikkels en beleving.

Ook nieuw op onze zolder is de tentoonstelling over twee belangrijke naoorlogse beroepen in Peel en Maas: de timmerman en smid. Omringt door mooie sfeerbeelden, korte teksten en een knarsend vuurtje kun je op een interactieve scherm de juiste werkgereedschappen van de timmerman bij elkaar zoeken. Weet jij welk gereedschap ze vroeger gebruikten, en welk gereedschap dat nu is? Leuk voor jong en oud!

Op een ander scherm meer achtergrondinformatie over de smederijen die in Peel en Maas hebben gelegen. Daarnaast beschikt het museum over de grootste blaasbalg van Peel en Maas, in bruikleen van Medelo uit Meijel. Het imposante object is twee meter lang en anderhalve meter hoog.

Andere tentoonstellingen

Meivakantie op de Schans!

Leuk en spannend dagje uit Op dinsdag 7 mei organiseren we samen met de Bibliotheek…

Pasen in het museum

Zoek alle verstopte paaseieren! In samenwerking met de Bibliotheek Maas en Peel organiseren we op…

Beleef de blaasbalg

Pavel van Houten (1984) reflecteert als hedendaagse kunstenaar op een van onze collectiestukken.